Immersive stories

Multiculturele Bitterballenbar ZoHo Rotterdam

Eten als middel om personlijke barriéres te doorbreken. Een wijk vol verschillende mensen, bedrijven en disciplines bezit een rijkdom aan culturen. Elke cultuur heeft zijn eigen eetgewoontes, eigen specerijen en bereidingwijzen. Al deze factoren geven vorm aan een individu en al deze individuen bepalen de sfeer van de wijk. Wij willen samenhang gaan creëren en een gevoel van eenheid aan de wijk geven. Door verhalen van mensen uit de wijk hoorbaar te maken willen we culturen en bewoners laten mixen. Mensen in de wijk kennen elkaar niet goed en wij hopen door de verhalen naar buiten te communiceren dat mensen meer raakvlakken met elkaar ontedekken. Dat mensen erachter komen dat ze gelijkenissen hebben.

Tijdlijn

Achter welke deur schuilt welke cultuur?

Doordat we wat binnen is naar bbuiten brengen krijgen de bewoners een beeld van hun eigen wijk maar kunnen ook buitenstaanders zien wat voor mooie multiculturele wijk het is. Etenscultuur geeft een thuisgevoel weer. Door al deze etensculturen inzichtelijk te maken trachten wij ook het thuisgevoel aan te spreken van een hele wijk. Het thuisgevoel representeert zich in moeders eten. Door de vele vehalen die we verzameld hebben hebben over de favoriete gerechten die hun moeder of vader voeger voor hen maakten te verspreiden door de wijk proberen we wijkbewonders dichter bij elkaar te brengen.

Banners met etensgerechten waarvan de qr gescand kan worden om hun verhaal te beluisteren

Hoe gaat dit werken?

Uit interviews hebben we allerlei leuke korte verhalen geyhlaad die in de gehele wijk opgevraagd kunnen worden. Door quoten die gecombineerd zijn met CQ-codes kunnen in de wijk de verhalen met je smartphone opgevraagd worden. Je krijgt een verhaal te horen van de specifieke cultuur. De locatie van de quote word bepaald aan de hand van waar het gesprek gevoerd is. Om de gerechten vervolgens samen te brengen in een evenement hebben we de multiculturele bitterballenbar bedacht . Waarin we moedergerechten van verschillende culturen gecombineerd in een Nederlands hoesje gegoten worden. We hebben verschillende bitterballen gemaakt met een combinatie van ingrediënten uit de verschillende culturen. Vervolgens kan er geraden worden welke bitterbal bij welke culturen past.

Muticulturele bitterballenbar bij de expositie

Performativity

Je kan performativity vergelijken met toneel. Ik heb met mijn projectgroep erop gefocust om een gevoel over te brengen, het gevoel van pesten. Doordat mensen geblindoekt zijn en staan hebben ze geen orientatie, wat een vervelend gevoel geeft. Dit is slechts het begin van de beleving.

Mini Glow

Glow in Eindhoven is over het algemeen bekend. We hebben een mini versie van Glow in Breda gemaakt. In ons ontwerp laten we zien hoe mensen zich vaak gedragen voor een stap avond.

" connect people "

Transmedia

"To make a connection between people "

Altijd in voor contact!

Stuur een mailtje, je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord