Voedselflat Breda

Transmediale uitwerking: Voedselflat Breda

Flyer van voedselflat Breda.

Voedselflat Breda

Het transmediale verhaal bestaat uit verschillende media die naar elkaar verwijzen. Het verhaal begint wanneer de gemeente van Breda naar buiten brengt dat er een voedselflat in de stad gaat komen. Vanwege de omvang van de plannen en de mate waarin we jongvolwassen consumenten willen betrekken worden deze vervolgens groot uitgemeten op verschillende media. Denk hierbij aan kranten, social media, flyers en posters, maar ook fysieke objecten in de stad. Gedurende een aantal weken brengt de gemeente verschillende updates naar buiten via breda.nl. Deze updates komen ook op de Facebook en Twitter van de voedselflat. Op een gegeven moment wordt er gedemonstreerd tegen de voedselflat in Breda. Dit zal uitgebreid op het nieuws naar voren komt. We zullen de demonstratie zelf voor zover dit mogelijk is sturen en er voor zorgen dat eventuele tegenargumenten worden verworpen door Pieter. Pieter is een jongvolwassen student die een film heeft gemaakt over een voedselflat in het jaar 2050. De film van Pieter zal als inhoud het, uit onderzoek geschreven, scenario bevatten wat terug is te vinden in ons addendum. Vervolgens besluit de gemeente toch vanuit publieke overweging om een peiling te houden over de komst van de flat. Deze zal real time te volgen zijn in de stad en mensen in Breda krijgen de mogelijkheid om te stemmen. “Bent u voor de voedselflat?” Te beantwoorden met ja, nee en eventuele uitleg. Gedurende de peiling zullen verschillende media de Bredanaars op de hoogte houden van de gang van zaken. Het verhaal eindigt wanneer de gemeente van Breda een onthulling doet in het nieuws. De flat komt er niet echt op korte termijn maar is uit onze toekomstvoorspelling van 2050 naar voren gehaald. Daarbij vertellen ze ook dat de voedselflat goede reacties heeft opgeroepen. Dit laat zien hoe mensen tegen innovaties in de voedselproductie aankijken. De boodschap komt hierbij sterk naar voren: Er zijn mogelijkheden voor de agrarische sector, mits je het toelaat. Waarin wij juist de macht laten zien van de jongvolwassen consument. De mensen die hebben meediscussieert hebben zelf aan een verhaal bijgedragen waarvan het frame transmediaal opgezet is.

Hieronder gaan we in op een aantal elementenFacebook Voedselflat Breda

Op de Facebook van Voedselflat Breda is er de mogelijkheid om onderling met elkaar te discussiëren over de komst ervan. Daarbij biedt de pagina updates over de voedselflat aan. Deze updates bevatten informatie van verschillende media om jezelf te verdiepen in de voortgang van de voedselflat. De peiling met haar locatie zal hierbij ook naar voren komen zodat mensen weten hoe en waar ze kunnen stemmen.

Twitter @VoedselflatBreda

De twitter zal verschillende updates naar voren brengen over de voedselflat. Mensen hebben de mogelijkheid om deze Twitter te volgen, zodat ze meteen nieuwe informatie binnen krijgen.

Georganiseerde ophef

Gedurende het verhaal komt er via bijvoorbeeld BN DeStem naar voren dat er gedemonstreerd gaat worden tegen de voedselflat. Even daarna wordt de demonstratie daadwerkelijk uitgevoerd. Pieter, een jongvolwassen student met een passie voor sci-fi en verticale landbouw, gaat in discussie met de demonstranten. Daarbij zal hij verschillende argumenten weerleggen. De demonstratie zal vervolgens de gemeente triggeren om een real time peiling te gaan houden.

Peiling gemeente over Voedselflat Breda

De gemeente houdt in ons concept een peiling over de komst van de voedselflat. Deze peiling zal bestaan uit een video mapping van de tussenstand inclusief opmerkingen, een fysieke installatie om mensen op verschillende plekken te informeren over de tussenstand en een mobiele applicatie waarmee de Bredanaars kunnen stemmen. De bedoeling is om zoveel mogelijk stemmen te vergaren en het groot uit te meten in de lokale media.

" Thinking out of the box is great, but you need to focus! "

A concept

"To create a new way of thinking "

Altijd in voor contact!

Stuur een mailtje, je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord